Plannen voor modern ijsstadion in Lelystad van 160 miljoen euro

Lelystad. Joop van Bekkum, oud-eigenaar van de Heerenveense ijshal Thialf, heeft gisteren plannen voor een nieuw ijsstadion in Lelystad gepresenteerd. De projectontwikkelaar wil een multifunctioneel topsportcentrum bouwen. De totale investering bedraagt 160 miljoen euro. Van Bekkum heeft zijn concept de `White Dream` genoemd. Opmerkelijk is dat er twee 400-meterbanen naast elkaar komen te liggen. Beide ijsvloeren kunnen met elkaar verbonden worden. De schaatsers kunnen met twee bochten naar rechts van de ene naar de andere hal rijden. Naast de ijshal, die plaats gaat bieden aan 30.000 toeschouwers, worden een bobsleestartbaan, een skipiste en shorttrack-, ijshockey- en curlingbanen aangelegd. Verder wil Van Bekkum een hotel laten bouwen.