Overige Films

Life or Something Like It (Stephen Herek, 2002, VS). Romantische tragikomedie waarin even harde als oppervlakkige televisie-verslaggeefster Angelina Jolie een beter mens wordt nadat ze van een zwerver heeft gehoord dat ze nog maar een week te leven heeft. Ook met Edward Burns. RTL5, 20.30-22.25u.

Jersey Girl (Kevin Smith, 2004, VS). Inferieure draak waarin Ben Alleck wijzer wordt als alleenstaande vader van ontwapenend dochtertje. Tien, 20.35-22.30u.

Good Bye Lenin! (Wolfgang Becker, 2003, Duitsland). Dé arthousehit van 2002. Het verhaal van de jonge Ossi die zijn communistisch-idealistische moeder maanden na de Wende in de waan laat dat haar droomwereld níet ten onder is gegaan, raakte niet alleen een snaar in Duitsland. Toch gaf de film vooral daar aanleiding tot beschouwingen over Ostalgie, de Oost-Duitse variant van heimwee naar de oude heilstaat. België 20.50-22.45u.