Martinair verhoogt zijn ticketprijzen

Schiphol. Luchtvaartmaatschappij Martinair verhoogt de ticketprijzen. Mede daardoor hoopt de onderneming het passagiersvervoer weer winstgevend te krijgen. ”Wil je volgend jaar nog met Martinair vliegen, dan moet je betalen”, zei directeur Arie Verberk gisteren. Dit zomerseizoen heeft Martinair de tickets tussen de 3 en 5 procent duurder gemaakt. Het bedrijf is van plan voor het aanstaande winterseizoen de vervoerbewijzen opnieuw in prijs te verhogen. Het bedrijf hoopt door een betere service meer passagiers te lokken die bereid zijn meer te betalen. Martinair als geheel was afgelopen jaar verliesgevend, met een negatief resultaat van 7 miljoen euro. Dat had voornamelijk te maken met de hoge brandstofkosten. ”We balen van de 7 miljoen verlies”, aldus Verberk.