Het nieuwe uitzicht van Boris Jeltsin

nikulin1.jpgIn de ochtendkranten lees ik dat de begrafenisplannen licht gewijzigd zijn. Burgemeester Loezjkov van Moskou kwam gistermiddag langs, de man die in 1999 door Jeltsins Familie door de gehaktmolen werd gedraaid toen hij president wilde worden in plaats van Poetin. De burgermeester  verschoof Boris Jeltsin iets naar het midden,  weg van de Gorbatsjovs en generaal Lebed. Goed, dat had maar ruzie gegeven.

Waar ligt Boris Jeltsin nu? Nog steeds in de westhoek, maar recht tegenover de ingang. Zijn directe buren zijn volksartiesten, prima ballerina’s,  circusklanten. Zo heeft Jeltsin uitzicht op het graf van powerclown Nikoelin met zijn hondje. (Jeltsin maakte diens dood indertijd persoonlijk, en diep aangedaan, bekend op televisie) Direct naast Jeltsin ligt de onlangs overleden goochelaar Igor Kio, aan de andere kant ballerina Galina Oelanova. Zijn achterbuurman is Sovjetfilmster Urbanski, voor altijd jong.

Hier zijn ze, klikt u maar; in het midden ziet u de nog lege plek van Jeltsin. Ik hoor dat Boris drie bij zes meter krijgt, daar past flink wat marmer op. 

En zo werd dit de week van de grafstenen. Hier het stuk van vandaag. En dat is dat.

urbanski1.jpg

oeloanova.jpgkio.jpgplekje2.jpg