Grimm op zijn kop

De sprookjes van Grimm kunnen wel tegen een stootje. De makers van Shrek en van The Brothers Grimm hebben de volksvertellingen van het papier gescheurd en helemaal naar hun eigen hand gezet, met hilarisch dan wel fantastisch resultaat. Zo mooi wordt het in Assepoester en de Keukenprins nooit. Het is al veelzeggend dat de makers het nodig vonden om publiekelijk uit te leggen dat zij dit idee al hadden voordat het eerste deel van Shrek uitkwam. Want ook hier zien we de vertrouwde sprookjes op een ironische manier uitgewerkt worden. Doornroosje die wordt gewekt door een dommelende prins. Rapunzel die bij door een gretige vrijer uit haar haren uit de toren wordt getrokken. Aardige grapjes in een film die het van aardige grapjes moet hebben. De animaties zijn ronduit teleurstellend, dat zijn we inmiddels veel beter gewend.

Assepoester en de keukenprins (Happily N`Ever After). Regie: Paul J. Bolger en Yvette Kaplan. Met de Nederlandse stemmen van: Elize, Annet Malherbe. In: 67 bioscopen.