Gratis botox voor de nieuwe abonnee

Het maandblad Santé geeft bij een jaarabonnement (10 nummers voor 29,95 euro) een botoxbehandeling ter waarde van 275 euro cadeau. De actie heeft al ‘enige honderden’ nieuwe abonnees opgeleverd, zegt hoofdredacteur José Bernaerts.

Uw blad staat voor ‘mooi van binnen en van buiten’. Daar wilt u de lezers een handje bij helpen?

„De cosmetische arts Robert Schoemacher is deze maand onze gasthoofdredacteur. Normaal doen we bij een abonnement een dekbedovertrek cadeau. Nu wilden we iets originelers. Een botoxbehandeling is een stuntje, een actie met een knipoog.”

Nieuwe abonnees krijgen één injectie in de kliniek van Schoemacher. Wat heb je aan één spuitje?

„Dat is genoeg. Daar kan je je frontrimpels of kraaienpootjes mee bestrijden. Je hele gezicht lam laten leggen, dat moet je niet willen. Dan word je zo’n enge Amerikaanse tv-presentatrice.”

De Baja Beach Club in Rotterdam verloot deze maand een borstvergroting.

„Verschrikkelijk. Over zo’n operatie moet je goed nadenken. Botox is een afbreekbaar product, dat na vier maanden uit je lijf is verdwenen. En volgens Schoemacher laten de meeste klanten het bij één behandeling.”

Past spuiten bij een gezondheidsblad?

„We zijn meer een beautytijdschrift. Puriteins Nederland zal wel over ons heen vallen. Maar wij dringen niemand iets op. Ik vind botox vergelijkbaar met het kleuren van grijs haar. Iedereen moet voor zichzelf bepalen wat hij nodig vindt.”

Santé mikt op lezers tussen de 20 en 44 jaar. Hebben die al botox nodig?

„Niemand heeft het nodig. Of ik het zelf zal gebruiken? Ik ben 49, ik heb geen moeite met mijn rimpels. Maar als je daar erg mee zit, waarom dan niet?”

Arjen Ribbens

    • Arjen Ribbens