Crashtest voor een laptop

sp_atg_durable.jpgHet is de nachtmerrie van elke laptopbezitter: je notebook sterft een tragische dood door een valpartij, een kop koffie in het keyboard of ander onheil. Veel fabrikanten hebben een speciaal model op de markt gebracht dat beter tegen een stootje moet kunnen. Maar werkt dat ook?
Website ZDNet mocht zich van Dell uitleven op een zogeheten ‘rugged’ laptop; de Dell Latitude ATG. Dat is een stoeremannennotebook voor op de bouw, met beschermende rubberen bumpers en een (bijna) krasbestendige laag van textuurverf.

crashtest.jpgDe Dell krijgt het flink te verduren: een driedubbele valpartij, een frontale aanval met een hamer en een verse kop koffie op het toetsenbord. Gehavend komt de laptop uit de strijd, maar Windows blijft maar opstarten. Zelfs een aanrijding met een Volvo krijgt deze all terrain laptop uiteindelijk niet klein. Voor ruim 1.500 euro heb je al zo’n notebook volgens “militaire standaarden”. Het lijkt wel een Hummer.

Bekijk de crashtest van de Dell laptop op www.zdnet.nl