Bertelsmann en Warner schikken

. De Amerikaanse muziekmaatschappij Warner Music ontvangt een schadevergoeding van 110 miljoen dollar (81 miljoen euro) van het Duitse mediaconcern Bertelsmann wegens de betrokkenheid van dat bedrijf bij de voormalige illegale uitwisseldienst Napster. De twee bedrijven hebben een schikking getroffen, maakte Warner Music gisteren bekend. Bertelsmann bevestigde dat maar zei dat dat niet betekent dat het bedrijf schuld bekent. Bertelsmann investeerde in de periode van 2000 tot 2001 in Napster, hoewel verschillende grote muziekmaatschappijen schadeclaims hadden lopen tegen het bedrijf vanwege schendingen van copyright. Voordat Napster in 2002 een door de rechter afgedwongen gedaanteverandering onderging, bood het consumenten de kans om onderling muziek uit te wisselen zonder dat auteursrechten betaald werden. Nu betalen gebruikers een vast bedrag per maand om online muziek te kunnen luisteren. (ANP, Reuters)