7 Filmpjes kijken

Dailymotion: elke dag 9.000 video’s www.dailymotion.com

Dailymotion

www.dailymotion.com

Wie in het krantenarchief van nrc.next zoekt op ‘YouTube’ krijgt 115 zoekresultaten. Eigenlijk raar dat journalisten nauwelijks schrijven over andere videosites waar bezoekers hun eigen video’s op kunnen plaatsen, aangezien die er wel degelijk zijn. Een heel aardig alternatief is dailymotion.com. Eind vorig jaar plaatsten bezoekers al 9.000 nieuwe video’s per dag op deze site. De filmpjes hebben een maximale lengte van 20 minuten, terwijl die op YouTube slechts 10 minuten lang mogen zijn. Muziekconcern Warner sloot begin dit jaar al een overeenkomst met Dailymotion voor het uitzenden van videoclips en concerten van internationale artiesten. Wie goed zoekt kan ook complete afleveringen van series terugvinden op dailymotion.com. Zo zijn talloze afleveringen van de Britse serie Little Britain te bekijken. Benieuwd of de site kan uitgroeien tot dé YouTube-killer. (DH)

Met bijdragen van David Haakman, Marjolein Marchal, Irene de Vette en André Waardenburg