6 Muziekhype

Veelbesproken: Björk

The Hype Machine

www.hypem.com

Weblogland is een jungle. Daarom ontstaan er steeds meer zogenaamde ‘metablogs’. Dat zijn sites waarop een selectie te vinden is van wat er in weblogland gebeurt, meestal toegespitst op een specifiek interessegebied. Metablogs zijn leuk want overzichtelijk. Gewoonlijk raak je al surfend en klikkend gruwelijk de weg kwijt. Op muziekgebied is de ‘hype machine’ een aanrader. Deze site volgt honderden blogs over muziek en genereert automatisch een lijst van artiesten en nummers die op dit moment het meest besproken worden. Je kunt die nummers direct beluisteren. Het meest wordt momenteel geblogd over The Klaxons, Blonde Redhead en Wilco. Veelbesproken is ook Björks nieuwe nummer Earth Intruders, dat tot dusver alleen op internet is uitgebracht. De echte fans moeten nog tot 7 mei wachten, tot haar zesde studioalbum in de winkel ligt. Hypem biedt soelaas. (MM)