5 FILMKLASSIEKER

Stalker – Andrei Tarkovski Groningen: Filmtheater Images. Tijd: 21.15u. Res: www.images.nu Andrej Tarkovski’s grote Russische klassieker uit 1979. De geheimzinnige gids Stalker leidt een schrijver en een wetenschapper door de ‘Zone’, waar ooit een meteoriet een klein Russisch dorpje verwoeste. Een gevaarlijke tocht naar de ‘Kamer’, waar naar verluidt hun diepste wensen zullen worden verwezenlijkt. De onzekerheid over wat hun diepste wens werkelijk is bereikt haar hoogtepunt als het drietal het einddoel nadert. Inleiding: prof.dr. Douwe Draaisma. De geheimzinnige stalker

Stalker – Andrei Tarkovski

Groningen: Filmtheater Images. Tijd: 21.15u. Res: www.images.nu

Andrej Tarkovski’s grote Russische klassieker uit 1979. De geheimzinnige gids Stalker leidt een schrijver en een wetenschapper door de ‘Zone’, waar ooit een meteoriet een klein Russisch dorpje verwoeste. Een gevaarlijke tocht naar de ‘Kamer’, waar naar verluidt hun diepste wensen zullen worden verwezenlijkt. De onzekerheid over wat hun diepste wens werkelijk is bereikt haar hoogtepunt als het drietal het einddoel nadert. Inleiding: prof.dr. Douwe Draaisma.