Vloet vol goede moed trainer ADO Den Haag

Wiljan Vloet treedt deze zomer als hoofdtrainer in dienst van ADO Den Haag. De Haagse voetbalclub en de 44-jarige oefenmeester zijn een contract overeengekomen voor één jaar, met een optie voor een tweede jaar. Hij wordt de opvolger van de eerder dit seizoen vertrokken Frans Adelaar.

ADO Den Haag is vorige week onder leiding van interim-trainer Lex Schoenmaker uit de eredivisie gedegradeerd. De club speelt komend seizoen in de eerste divisie in een nieuw stadion aan de rand van de stad.

Vloet begint vol goede moed bij ADO Den Haag. „De ambities van de club sluiten aan bij mijn persoonlijke doelstelling. Het bewerkstelligen van promotie naar de eredivisie is een gezamenlijk streven. ADO Den Haag is een aansprekende club met een rijke historie en een schitterend nieuw stadion in aanbouw”, zei hij tegen het persbureau ANP.

Vloet was eerder als hoofdtrainer in het betaalde voetbal werkzaam bij FC Den Bosch en Roda JC. Sinds 1 juli 2005 is hij coach van Sparta. Eind vorig jaar maakte hij daar zijn vertrek bekend, omdat hij te weinig vertrouwen voelde bij de clubleiding.

Hij zal als coach in Den Haag mogelijk worden geconfronteerd met het wangedrag van fans. Onder druk van supporters besloot zijn voorganger Adelaar op 20 november 2006 het Zuiderpark te verlaten. Hij voelde zich bedreigd omdat de fanatieke fans zelfs zijn huis hadden opgezocht. Kort ervoor waren ongeveer honderd toeschouwers het veld opgestroomd tijdens de wedstrijd ADO-Vitesse om bij een 0-3 achterstand hun ongenoegen te uiten.

Het restant van de wedstrijd ADO Den Haag-FC Groningen, die zondag in de 49ste minuut eveneens bij een stand van 0-3 werd gestaakt, wordt morgen in Emmen uitgespeeld. Het duel, waarbij geen toeschouwers aanwezig mogen zijn, begint om 12.00 uur. „Los van het tuchtrechtelijk traject heeft het sportieve verloop van de competitie op dit moment prioriteit”, aldus een woordvoerder van de KNVB. Het doelsaldo van een aantal clubs kan een rol spelen in de uiteindelijke stand van de reguliere competitie, die zondag wordt afgerond. ADO-Groningen werd gestaakt nadat Haagse fans herhaaldelijk vuurwerk op het veld hadden gegooid.