Televisie Film van de Dag

Michael J. Fox in The Frighteners. The Frighteners Year: 1996 Director: Peter Jackson
Michael J. Fox in The Frighteners. The Frighteners Year: 1996 Director: Peter Jackson PHOTOS12

The Frighteners. Michael J. Fox speelt in deze horrorkomedie de aan lager wal geraakte ‘psychic investigator’ Frank Bannister, die na een dramatisch auto-ongeluk in staat is om te praten met geesten. Niet alleen communiceert hij met ze; hij weet ze zelfs voor zijn doeleinden te gebruiken om bij rijke mensen nep-poltergeist-verschijnselen op te wekken, zodat hij dan vervolgens tegen vergoeding de huizen kan ‘ontdoen’ van de spoken. Dit gaat goed totdat de geest van een geëlektrocuteerde seriemoordenaar opduikt om het leven van Bannister te vergallen. De inventieve komedie verandert langzaam van toon zodra de seriemoordenaar opduikt. Er worden spannende momenten aan de komische toegevoegd en de film eindigt als een volbloed horrorfilm. De film werd geregisseerd door Peter Jackson, die later zou doorbreken met zijn Lord of the Rings-trilogie. (Peter Jackson, 1996, VS/NZ) Veronica, 22.25-0.25u.

André Waardenburg