Taaladvies

Bij de Belgische publieke omroep VRT werkt een adviseur die waakt over de kwaliteit van het taalgebruik in de televisieprogramma’s. Taaladviseur Ruud Hendrickx heeft ook een eigen website met handige informatie over de Nederlandse taal. In de taaldatabanken van de VRT vindt de bezoeker een uitgebreide verzameling met ongeveer 3.200 taaladviezen. Daarnaast is een lijst met uitspraaktips voor moeilijke woorden en anderstalige eigennamen. Er zijn ook handige lijsten met algemene regels voor de uitspraak van eigennamen uit andere talen. Verder is er een sectie met spellingsadviezen, een lijst met eigennamen en wetenswaardigheden uit de Britse en Amerikaanse populaire cultuur en een lijst met landennamen. Op de website is ook algemene informatie te vinden over het officiële taalbeleid van de Belgische publieke omroep; de bezoeker vindt er onder meer informatie over taalcampagnes.

Meer informatie over taal op: www. vrttaal.net