Records

Deze maand zal twee, mogelijk drie records te zien geven: recorddroog, recordwarm en misschien ook recordzonnig. Gezien de verwachting voor de rest van april komt het totaal aantal uren zon in De Bilt waarschijnlijk rond 280 uit; het oude record is 259 uren zon, gemeten in april 1942. De definitieve cijfers volgen begin mei.

Vanavond en vannacht komen enkele wolkenvelden voor. Het blijft droog en het koelt langzaam af naar uiteindelijk een graad of 13 aan het einde van de nacht. Verder zal het wat nevelig zijn.

Morgenochtend is er nog wat bewolking te zien, ’s middags zijn er flinke zonnige perioden of wordt het vrij zonnig. De temperatuur stijgt dan naar zomerse waarden van maximaal 25 tot 28 graden. Op de Waddeneilanden is het met zo’n 22 graden iets minder warm.

Verder kan op de stranden later in de middag een fris zeewindje opsteken, op andere plaatsen waait er een hooguit matige zuidoostelijke wind, rond kracht 3.

Donderdag blijft het ongebruikelijk warm voor de tweede helft van april, met opnieuw maximumtemperaturen tussen 22 en 28 graden. Het is zonnig en er waait een matige oosten tot noordoostenwind, kracht 3 à 4.

Ook vrijdag, in het weekeinde en op Koninginnedag zorgt een noordoostelijke wind voor aanvoer van droge en (zeer) warme lucht. Mogelijk is het zondag en op Koninginnedag alleen iets minder zonnig, maar regen blijft uit.