Radio Voorkeur

Desmet live. Vanmiddag is De Nationale Energie Toekomst Trofee 2007 uitgereikt. Milieudeskundige Hetty Hafkamp praat over het winnende project en over duurzaam ontwikkelen in Nederland. De psychologen Vittorio Busato en Frenk van Harreveld verzamelden uitblinkers in verschillende disciplines in het interviewboek Het geheim van de uitblinker. Radio 5, 19.02-19.50u.

Kunststof. Roel Janssen vertelt over zijn nieuwste ‘financiële thriller’ De tiende vrouw, waarin advocaten worden bedreigd en vermoord en waarin makelaars als bankiers van de onderwereld fungeren. Radio 1, 19.04-20.04u.

De avonden. De Amerikaanse schrijver Donald Antrim over het boek dat hij schreef over zijn relatie met zijn complexe moeder: Het leven nadien. Donald Antrim werd door The New Yorker verkozen tot één van de twintig belangrijkste schrijvers van de 21ste eeuw. Muzikant en vmbo-docent Freddy Cavalli geeft commentaar op het boek De Wandelaar van Adriaan van Dis. Piet Gerbrandy praat over zijn nieuwe dichtbundel Krang en zing. Radio 6, Concertzender, 20.03-22.00u.