PSV kan nog altijd kampioen worden!

Ralf Stultiëns, journalist en gemeenteraadslid in het Brabantse Nuenen, bracht in januari T-shirts op de markt met de provocerende tekst ‘Klimaatverandering ... PSV kampioen ... in de winter!’. Maar de riante voorsprong die de Eindhovense ploeg destijds koesterde, is na de winterstop verloren gegaan. De kans is groot dat AZ zondag kampioen van Nederland wordt.

Hoogmoed komt voor de val?

„Met de kerst stond PSV 11 punten voor op Ajax en het verschil met nummer drie AZ bedroeg zelfs 12 punten. Heel Eindhoven vroeg zich af of de kampioenskar uitgerust kon worden met winterbanden. Op die vraag wilde ik met de T-shirts inhaken. Het was bedoeld als grapje. En om aandacht te trekken voor mijn website psv.blog.nl.”

Zo’n arrogante tekst, is dat niet meer iets voor Ajax-supporters?

„Die kritiek heb ik wel vaker gehoord. Een beetje humor, daar houd ik wel van. Overigens heb ik alle 300 shirts verkocht. En als ik nog een grote voorraad zou hebben gehad, was dat ook geen probleem. Want ik heb bewust geen jaartal op de shirts gezet. Als PSV het komend najaar opnieuw goed doet, klopt de tekst weer.”

Toch zullen Ajax-fans u uitlachen.

„Hoho, PSV heeft zondag nog steeds kans om kampioen te worden. En als dat onverhoopt niet gebeurt, dan kan er in Alkmaar of Amsterdam een keer gelachen worden. Dat mag ook wel weer een keer na al die jaren! PSV is de afgelopen seizoenen bijna steeds landskampioen geworden.”

Met wat voor T-shirt zit u zondag op de tribune?

„Met mijn eigen kampioensshirt. Ik ben geen mooiweersupporter, ik sta achter mijn club. En als het misgaat, gun ik het AZ.”