Overige Films

Dogma (Kevin Smith, 1999, VS). Maffe komedie van de regisseur van Clerks en Mallrats maakt eerbiedige grapjes over het christelijk geloof. Linda Fiorentino, een ver achternichtje van God dat in een abortuskliniek werkt, moet zien te voorkomen dat de wraaklustige gevallen engelen de wereld vernietigen. Tien, 22.10-0.30u.

Pushing Tin (Mike Newell, 1999, VS/Duitsland). Tragikomische ensemblefilm speelt in het milieu van New Yorkse luchtverkeersleiders. Behelst de professionele en amoureuze strijd tussen John Cusack en Billy Bob Thornton, met respectievelijk Cate Blanchett en Angelina Jolie aan hun zijde. BBC1, 1.15-3.10u.

The Idolmaker (Taylor Hackford, 1980, VS). Schijnbaar realistisch, onzorgvuldig roze portret van de popindustrie en het creëren van hypes. Promotor weet, eind jaren vijftig, twee middelmatige talenten een afgodenstatus te bezorgen. Met Ray Sharkey. ARD, 1.50-3.45u., nagesynchroniseerd.