nrc.nl/blogs

Cover van Nuclear Energy van Charles D. Ferguson

Voedsel en eten. Vandaag verschijnt op de scholierensite een nieuwe A4-krant – de zevende dit schooljaar. Thema is ‘Voedsel en eten’. Het was onmogelijk om bij dit onderwerp de vele waarschuwingen te negeren: we worden te dik en we eten te ongezond. Die boodschap komt niet alleen van het ‘onverdachte’ Voedingscentrum, ook de commercie ziet er brood in. En het gekke is: de zuiveldrankjes met gezondheidclaims vinden veel gretiger aftrek dan de goede bedoelingen van de overheidscampagne. In de nieuwe krant dus meerdere artikelen over gezonde voeding. Maar ook over vasten, eetstoornissen, de toekomst van de landbouw en slowfood. Spunk-redacteur Cas van Kleef ging naar Afrika om daar eten uit te delen aan arme kinderen. De themakrant in pdf-formaat is te downloaden van de scholierensite.

www.nrc.nl/scholieren

Kerncentrales. Marc Leijendekker blogt op weblog Wereld over de achttien nieuwe kerncentrales die in aanbouw zijn in Azië. „En er zijn er nog eens 100 gepland. Kernenergie wordt opnieuw populair, zowel als een vermeende uitweg uit de problemen van klimaatverandering als een manier om de energie-afhankelijkheid van andere staten te verminderen. De Council on Foreign Relations heeft de verschillende projecten in een kort artikel met veel links in kaart gebracht. Maar in een speciaal rapport voor de raad waarschuwt Charles Ferguson, expert op het gebied van kernenergie en kernwapens, dat niet te veel verwacht kan worden van kernenergie.”

www.nrc.nl/wereld