Kapers op de kust

De ChristenUnie heeft weer toegeslagen! Deze orthodoxe kruisvaarders willen een einde maken aan de licentie van de abortusboot van Women on Waves, een stichting die zich bezighoudt met de mensenrechten van vrouwen en vooral het beëindigen van ongewenste zwangerschappen en het voorkomen van onveilige abortussen. De boot zwerft al jaren door de Europese wateren, als voorlichtingscentrum voor anticonceptie en abortus en vluchtplaats voor meisjes en vrouwen die in hun eigen land geen abortus mogen plegen. De ChristenUnie wil van de abortusboot af en van alles wat een inbreuk is op het leven zoals zij menen dat God het heeft bedoeld. Wat God heeft bedoeld blijft natte vingerwerk, maar christenhoofdman André Rouvoet staat dichter bij God en hij weet het zeker: abortus zit niet in het overlevingspakket. Dat 20 van de 46 miljoen abortussen per jaar illegaal worden gepleegd, met als gevolg infecties en verwondingen waar 1 op de 6 van die illegaal geopereerde vrouwen aan overlijdt, maakt niet uit: God wil geen abortus.

Waar D66 decennialang niets voor haar ideologische kroonjuwelen heeft bereikt, heeft Rouvoet met zijn splinterpartij al in zijn eerste regeringsperiode succes behaald. Dankzij de ChristenUnie propageert deze regering in plaats van ‘snelle’ euthanasie, pats-boem-dood, officieel het gebruik van palliatieve sedatie, een wrede vorm van euthanasie waarbij het lichaam tergend langzaam en lijdend wegsterft onder een platgespoten geest. Omdat God volgens Rouvoet geen inmenging in de cyclus van het leven toestaat. Het recht op abortus is net als het recht op euthanasie een zwaarbevochten vrijheid, een bewijs van de verlichting van de Nederlandse burger, die geheel in de historische traditie van ons letterlijk vrijgevochten land, zelf mag bepalen of hij zijn laatste levensdagen lijdend doorbrengt of niet. In andere landen heeft men minder vrijheid. Daar liggen meisjes en vrouwen in levensgevaar te bloeden op de keukentafel terwijl de plaatselijke amateurgynaecoloog met ongesteriliseerd gereedschap een einde aan de zwangerschap probeert te maken.

Nederland is een seculiere staat, maar als het aan Rouvoet ligt duurt dat niet lang meer. Geef hem zijn zin en dan valt er niets meer te kiezen. Want de overheid is in de ogen van deze orthodoxe christenen: „Een overheid die Gods geboden in praktijk brengt. God heeft alles volmaakt geschapen. De wereld is echter aangetast door de ongehoorzaamheid van de mens. Daarom heeft de samenleving gezag nodig, dat het kwaad indamt en tegengaat.” Aldus de ‘unieverklaring’ die aan de partij van Rouvoet ten grondslag ligt. Dus als Rouvoet aan de macht komt, dan krijgen wij „een overheid die Gods geboden in praktijk brengt.” Jezus Christus! Daar moet je toch niet aan denken? Leven we straks onder het juk van Rouvoet! Kan hij al zijn pervers-religieuze fantasieën op ons botvieren. Zeg dan maar dag tegen de vrijheid. Dan zitten we verplicht de hele dag met gevouwen handen naar een afbladderend Christusbeeld te knikkebollen. Uit ziekenhuizen klinkt het gekerm van mensen in doodsnood. Overstromingen, hongersnoden en hittegolven worden juichend onthaald als bewijs van ‘Zijn Toorn’. Wegens het verbod op inentingen trekken epidemieën van rodehond, tyfus en cholera moordend door het land. Neuken is verboden. Behalve als je een officieel een schriftelijk verzoek tot voortplanting hebt ingediend. Nee, we moeten oppassen voor de onvrijheden van de islam, maar niet vergeten de achterdeur goed in de gaten te houden.

Beau van Erven Dorens

    • Beau van Erven Dorens