Jonge drinkers gaan op cursus

De politie in Deventer gaat vanaf 1 mei jongens en meisjes die dronken een strafbaar feit plegen voortaan thuisbrengen. Daarna moeten ze samen met hun ouders naar een cursus om te leren welke gevolgen het drinken van alcohol op jonge leeftijd kan hebben.

‘Meer dan een biertje’ heet dit project, dat is bedacht door politie IJsselland, gemeente Deventer, het Halt-bureau en de instelling voor verslavingszorg Tactus. Die vinden dat te weinig beseft wordt tot wat voor problemen overmatig alcoholgebruik kan leiden. Per jaar zouden minimaal vijftig jongeren met hun ouders een cursus moeten krijgen.

Het project is een voorloper van regionaal beleid waarbij het doel is dat jongens en meisjes onder de 16 helemaal niet meer drinken. In Zwolle is begin dit jaar begonnen met de aanpak van jonge drinkers. Daar worden jongens en meisjes op de ‘vrijdagmiddagborrels’ uit de cafés geweerd. (NRC)