Internet Voorkeur

Concurrent van YouTube. Wie in het krantenarchief van NRC Handelsblad zoekt op artikelen waarin het woord YouTube voorkomt, krijgt ruim 150 zoekresultaten sinds april 2006. We zouden haast vergeten dat er ook nog andere populaire videosites zijn waarop bezoekers hun eigen video’s kunnen plaatsen. Een aardig YouTube-alternatief is dailymotion.com. Eind vorig jaar plaatsten bezoekers al 9.000 nieuwe video’s per dag op deze van oorsprong Franse site. Net als op YouTube kom je een grote diversiteit aan filmpjes tegen. Van het schitterende doelpunt van FC Barcelona-speler Messi tegen Getafe op 18 april tot videoclips van The Arctic Monkeys. Muziekconcern Warner sloot begin dit jaar een overeenkomst met Dailymotion voor het uitzenden van videoclips en concerten van internationale artiesten. De filmpjes op de site hebben een maximale lengte van 20 minuten, terwijl die op YouTube slechts 10 minuten lang mogen zijn. Zogenaamde motionmakers kunnen echter nog langere filmpjes plaatsen. Wie goed zoekt kan complete afleveringen van series terugvinden op dailymotion.com. Zo zijn talloze afleveringen van de Britse serie Little Britain op de site te bekijken. Benieuwd of de site in de toekomst kan uitgroeien tot dé YouTube-killer.

Bekijk video’s op:www.dailymotion.com