Europese Unie verzwaart haar sancties tegen Iran

BRUSSEL, 24 APRIL. De Europese Unie heeft de economische sancties tegen Iran verzwaard. Er geldt nu een totaalverbod op uitvoer van wapens naar het land. Ook zijn de buitenlandse tegoeden van nog eens 28 personen en een aantal organisaties bevroren. De ministers van Buitenlandse Zaken besloten gisteren tijdens een vergadering in Luxemburg tot deze stappen. Het besluit is in lijn met de sanctiepolitiek die de VN aankondigden. De sancties zijn opgelegd omdat Iran zijn nucleaire programma niet wil stopzetten. De ministers verzwaarden ook de sancties tegen Zimbabwe. Meer mensen uit Zimbabwe wordt de toegang tot de Europese Unie ontzegd. Er gold reeds een reisverbod voor 130 personen uit de directe omgeving van president Mugabe. Nog onduidelijk is hoeveel mensen er precies aan de zwarte lijst worden toegevoegd.