Correcties & Aanvullingen

Troostwijk

Het bericht Troostwijk naar Jones Lang LaSalle (19 april, pagina 17) kan de indruk wekken dat de Troostwijk Groep is overgenomen door Jones Lang LaSalle. Alleen Troostwijk Makelaars OG is overgenomen. De Troostwijk Groep is zelfstandig gebleven.

Zappa

In het interview Muziekschepper Zappa wild verfilmd voor tv (21 april, pagina 54) staat dat Claude Debussy op de Wereldtentoonstelling in Parijs (1889) beïnvloed werd door Japanse muziek. Debussy hoorde er Javaanse muziek (gamelan).

Rode Duivels

Het bericht Rode Duivels niet op tv (20 april, pagina 1) meldt dat de Vlamingen wedstrijden van het Belgische voetbalteam kunnen volgen op de Waalse zender RTL. Die zender is in Vlaanderen niet te ontvangen. Uitduels kunnen Vlamingen tot 2010 bekijken op VT4.

Globalisering

In de grafiek bij Op zoek naar het Franse vertrouwen (21 april, pagina 5) stond: Globalisering is vooral... bedreiging voor tarieven en werkgelegenheid. Bedoeld was: ... bedreiging van bedrijven en werkgelegenheid.

Rendement TCI

In het artikel ABN Amro naar Barclays, 23.600 banen weg (23 april, pagina 1 en 10) staat in een rekenvoorbeeld dat hedgefonds TCI een rendement op zijn aandelen ABN Amro kan hebben gemaakt van 400 procent. Die uitkomst klopt niet. Het rendement bedraagt 100 procent, een verdubbeling.

Militairen Afghanistan

In de artikelen Nederlander gesneuveld in Afghanistan (20 april, pagina 1) en Missie Uruzgan gaat door, ook na dood militair (21 april, pagina 1) staat dat nu vijf Nederlandse militairen in Afghanistan zijn omgekomen. Het zijn er zes. Vier door ongelukken, een door zelfmoord en een door een mijn.