Bill Clinton als ‘cheerleader’ VS

Als Hillary Clinton president wordt van de VS, zal ze haar man Bill inzetten als superambassadeur. Hij zou het geschonden imago van Amerika in het buitenland moeten verbeteren. Dat zei de Democratische senator van New York dit weekeinde op een middelbare school in de staat Iowa. „Ik kan me geen betere cheerleader voor Amerika indenken dan Bill Clinton, jullie wel?”, vroeg Hillary Clinton retorisch aan de zaal. Ze wees op de talloze diplomatieke opdrachten van na zijn presidentschap, zoals de fondsenwerving voor de slachtoffers van de tsunami. De voormalige president kan een waardevolle aanwinst zijn voor de campagne van Hillary. Hoewel het electoraat gemengde gevoelens over hem heeft, blijft hij zeer populair onder Democraten. Toen vorig jaar bekend werd dat Bill Clinton de spreker zou zijn op de grootste fondsenwerving van de Democratische Partij in Iowa, was het evenement binnen 24 uur uitverkocht. (AP)