7 Testen

Enneagram www.eclecticenergies.com/nederlands/enneagram/test.php Heel populair in het bedrijfsleven: het enneagram. Herken je collega, of neem jezelf eens onder de loep. Het model beschrijft het handelen, denken en de kijk op de wereld van de mens en bestaat uit een diagram met negen (Grieks: ennea) basismodellen van ons gedrag, waarvan er één dominant is. Het dominante model verklaart waarom wij ons op een bepaalde manier gedragen of een bepaalde kijk op dingen hebben. Er is een lange vragenlijst en een beknopte in het Engels. De vragen zijn in de trant van: ‘ik ben liever dan de meeste mensen’ of ‘ik laat het niet zien, maar als ik met iemand ben die net zo uniek is als ik, word ik een beetje jaloers.’ De uitkomst is een cijfer tussen 1 en 9. Ben je een vredestichter, hervormer, helper, presteerder, individualist, onderzoeker, loyalist, avonturier of uitdager? En niet liegen, want dan ben je een 10: valsspeler.

Enneagram

www.eclecticenergies.com/nederlands/enneagram/test.php

Heel populair in het bedrijfsleven: het enneagram. Herken je collega, of neem jezelf eens onder de loep. Het model beschrijft het handelen, denken en de kijk op de wereld van de mens en bestaat uit een diagram met negen (Grieks: ennea) basismodellen van ons gedrag, waarvan er één dominant is. Het dominante model verklaart waarom wij ons op een bepaalde manier gedragen of een bepaalde kijk op dingen hebben. Er is een lange vragenlijst en een beknopte in het Engels. De vragen zijn in de trant van: ‘ik ben liever dan de meeste mensen’ of ‘ik laat het niet zien, maar als ik met iemand ben die net zo uniek is als ik, word ik een beetje jaloers.’ De uitkomst is een cijfer tussen 1 en 9. Ben je een vredestichter, hervormer, helper, presteerder, individualist, onderzoeker, loyalist, avonturier of uitdager? En niet liegen, want dan ben je een 10: valsspeler. (VL)

Met bijdragen van Carola Janssen, Viola Lindner, Marjolein Marchal en Jan Meijroos