5 Uitvaart regelen

Hangertje met vingerafdruk en as

Anderzijds

www.anderzijds.nl

Doodgaan is een hoogst individuele belevenis. En dan heb ik het niet over je eigen dood natuurlijk, al is deze uitspraak ook dan geldig. Nee, als je partner, ouder of kind sterft is dat altijd een onvergelijkbare ervaring. Waarom zijn uitvaarten dan wel vaak zo standaard? Dezelfde rechttoe-rechtaan kist, hotelcake, doodgraver, fabrieksurn. Waarschijnlijk omdat je door verdriet overmand kiest voor de makkelijkste weg. Of omdat er an sich niets mis is met rituelen of omdat je denkend aan de dood niet kunt slapen. Reden temeer om je er toch eens plompverloren mee bezig te houden. ‘Anderzijds’ is een online uitvaartgids voor wie zich wil verdiepen in een persoonlijke manier van afscheid nemen. Zo vind je er uitvaartondernemers die openstaan voor een ‘andere’ uitvaart, ritueelbegeleiders, musici, rouwbegeleiders en kunstenaars die grafmonumenten, sieraden of drukwerk maken. (CJ)