1 Geklieder

Levensmotto's, loze spreuken en woordspelingen vastgelegd in de straten van Groot-Brittannië .

Toegetakelde muren

www.picturesofwalls.com

Bekladde muren zijn een van de grootste ergernissen van huiseigenaren. Verf die je er met veel moeite vanaf moet schrobben levert een hoop frustratie op. Dat het geklieder soms ook best vermakelijk kan zijn, laat de website ‘pictures of walls’ ons zien. De Britse graffitischrijver en stencilkunstenaar Banksy begon deze website met enkele bekenden. Veel uitleg behoeft het concept niet: voorbijgangers maken foto’s van muren, vuilnisbakken en verkeersborden met daarop levensmotto’s, loze spreuken en gekke woordspelingen. Iedereen kan zijn foto mailen naar de beheerder van de site, wat zeer diverse beelden oplevert. Vrijwel alle foto’s zijn afkomstig uit Groot-Brittannië. Verwacht geen schitterende kunstwerken, maar laat je vermaken door soms buitengewoon knullig kliederwerk. Gewoon een realistische afspiegeling van wat je zoal op straat tegenkomt. Vind je de website leuk? Inmiddels is er ook een klein boekje uitgebracht met 80 foto’s. Het is te bestellen via www.picturesonwalls.com (let op: ‘on’, niet ‘of’) en verkrijgbaar in boekhandels met een uitgebreide kunstafdeling. (MM)