Warme lucht

De huidige luchtdruk lijkt muurvast te zitten. Het hogedrukgebied waaronder we vertoeven, weet van geen wijken en houdt regenzones voorlopig uit de buurt. Alleen het uiterste noorden kan een paar spatten verwachten.

Ondertussen krijgt de warmte opnieuw een zomers karakter. Aan de overkant van de Noordzee heeft het vandaag fors geregend en die neerslag trekt naar het noordoosten, vanavond en vannacht onze noordkust schampend.

Over het algemeen blijft het bij uitgestrekte wolkenvelden, waaronder het niet verder afkoelt dan tot 10 à 11 graden.

Morgen houden de wolkenvelden een aanzienlijk deel van de dag stand. Het is vooral wat hoger hangende bewolking, waardoor het buiten niet somber zal aandoen. Bij een opstekend zuidwestelijk briesje, wordt het 16 tot 18 graden vlak aan zee en 20 tot lokaal 25 graden in het binnenland.

In de nacht van dinsdag op woensdag en woensdagochtend gaat het op de Noordzee regenen, niet ver uit de kust. Maar ook die regen lijkt ons (net) niet te kunnen bereiken. De wind draait namelijk geleidelijk van zuid naar zuidoost en duwt bewolking en nattigheid westwaarts weg.

Het wordt vrij zonnig en het warmt in de meeste regio’s op naar 26 à 27 graden. Met steeds meer zon en een bries vanuit het oosten gaan we met hoge temperaturen richting het weekeinde. Een recordwarme april is onvermijdelijk.