Verkiezingen Curaçao gewonnen door PAR

WILLEMSTAD. Partido Antia Restruktura (PAR) heeft de verkiezingen op Curaçao gewonnen. De pro-Nederlandse partij behaalde 7 van de 21 zetels in de Curaçaose Eilandsraad. Tweede was de sociaal-democratische MAN met vijf zetels. Arbeiderspartij Frente Obrero Liberashon (FOL) van Anthony Godett viel terug van 8 naar 2 zetels. PAR wacht een moeilijke formatie. De partij is een voorstander van de Slotverklaring, waarin is afgesproken dat Nederland de Antilliaanse staatsschuld van 2,4 miljard saneert in ruil voor meer invloed op justitie en overheidsfinanciën. Maar PAR en haar bondgenoten behaalden, in tegenstelling tot de partijen tegen de Slotverklaring, vrijdag geen meerderheid in de Eilandsraad. Ontevreden bewoners van de achterstandswijk Seru Papaya hebben gisteren een overwinningsoptocht van de politieke partij PAR met geweld onthaald. Gooiend met stenen brachten zij de karavaan tot stoppen.

Lees het commentaar over de verkiezingen op pagina 19[br/]