Televisie Film van de dag

Matt Damon en Robin Williams (rechts) in Good Will Hunting (Gus Van Sant, 1997, VS) Actor Matt Damon (L) and Robin Williams (R) in a scene from the movie "Good Will Hunting" which was nominated 10 February for an Academy Award for Best Picture. Damon was nominated for Best Actor and Williams for Best Supporting Actor. AFP PHOTO George KRAYCHYK AFP

Good Will Hunting. Will Hunting (Matt Damon) is een wees uit de arbeidersbuurt van Boston. Overdag werkt hij als schoonmaker op de universiteit van Harvard. Op een dag komt hij op een schoolbord in de gang een wiskundig probleem tegen. Hij schrijft de oplossing eronder en gaat verder met dweilen. Als Will in de gevangenis terechtkomt, spoort de professor die het probleem op het bord heeft geschreven hem op. Will komt vrij, mits hij bij de professor zijn talent gebruikt en in therapie gaat. Het jonge genie blijft onder de hoede van de professor een onhandelbare persoonlijkheid; met een feilloos gevoel voor andermans zwakke plekken jaagt hij iedereen tegen zich in het harnas. Dan komt hij terecht bij therapeut Sean McQuire (Robin Williams). Met hulp van McQuire moet Will leren de pijn van zijn jeugd achter zich te laten. (Gus Van Sant, 1997, VS), BBC 1, 23.35-1.35u.

André Waardenburg