Stoffelijk overschot omgekomen militair naar Nederland

Rotterdam. Het stoffelijk overschot van de omgekomen korporaal Cor Strik zal waarschijnlijk morgen in Nederland aankomen. Dat liet een woordvoerder van het ministerie van Defensie weten tegenover het ANP. Familie en vrienden zullen het stoffelijk overschot in Eindhoven ophalen. De begrafenis zal waarschijnlijk vrijdag plaatsvinden in Amersfoort. De 21-jarige korporaal Cor Strik kwam vrijdag om door een bermbom in de Zuid-Afghaanse provincie Helmand. Het sneuvelen van de eerste Nederlandse militair in Afghanistan heeft geen gevolgen voor de huidige Nederlandse deelname aan de NAVO-macht in Afghanistan, zo liet minister Van Middelkoop (Defensie, CU) weten.

Het ministerie heeft op internet een condoleanceregister geopend: www.defensie.nl[br/]