Records op veiling muziekparafernali

new york, 23 april. De muziekveiling Music Rising in New York heeft afgelopen weekend in totaal 2,4 miljoen dollar (1,76 miljoen euro) opgebracht. Er werden onder andere memorabilia van Jimi Hendrix, The Edge, Bono en Paul McCartney geveild. Een deel van de opbrengst gaat naar een liefdadigheidsinstelling die door de orkanen Katrina en Rita kwijtgeraakte muziekinstrumenten vervangt. Music Rising is mede-opgericht door U2 gitarist The Edge. Hij doneerde zijn favoriete instrument, een Gibson Les Pauls uit 1975, waar hij jarenlang op heeft gespeeld. De gitaar had een geschatte waarde van 60.000 dollar, (44.098 euro), werd uiteindelijk voor 288.000 dollar (211.671 euro) verkocht.Het hoogste bedrag werd neergelegd voor een gitaar van Jimi Hendrix, die werd verkocht voor 480.000 dollar.