Radio Voorkeur

Desmet live. Juriste en NRC-columnist Heleen Mees praat over haar boek Weg met het deeltijdfeminisme: Stop met huishouden, women on top! Verder praat Jan van der Valk over alternatieven voor dierproeven ter gelegenheid van Wereldproefdierendag (24 april) en vertellen regisseur Tarkan Köroglu en acteur Joris Maussen over de theatervoorstelling Vuile handen. Femke van Zeijl praat over Het Zwartboek, waarin vrouwen aan het woord komen over hun strijd tegen armoede en oorlog. Radio 5, 18.05-19.50u.

Componist van de dag. Wilbert Bulsink (Doetinchem, 1983) volgde vanaf zijn twaalfde compositieles aan het Sweelinck-conservatorium in Amsterdam en verder o.m. elektronica en microtonaliteit. Op zijn vijftiende won hij de NOG stimuleringsprijs voor een kort orkestwerk. Van hem is o.a. te horen Ontdekkingen, twee nocturnes en Eerlijk liegen. Radio 4, 19.30-20.02u.

Casa luna. Audioloog Jan de Laat over arbeid en horen, harde geluiden en achtergrondgeroezemoes en de consequenties daarvan voor de communicatie op de werkvloer. Radio1, 0.00-1.00u.