Prins Harry wacht in Irak `race om trofee'

Londen. Iraakse rebellen zullen proberen de Britse prins Harry te ontvoeren zodra hij in de Iraakse provincie Maysan aankomt om zijn militaire dienstplicht te vervullen. Dat meldt de Britse krant The Observer op basis van interviews met een aantal radicale Iraakse islamitische militieleiders. Rebellen zouden foto`s van de prins onder elkaar verspreiden in het gebied waar de prins gelegerd wordt, ten behoeve van een ”race om de trofee”, in de woorden van een van de rebellen. ”We zullen hem aan zijn grootmoeder [de koningin] teruggeven, maar zonder oren”, aldus een hoge commandant van het leger van de Mahdi van de radicale geestelijke Muqtada Sadr. Een anonieme Britse hoge legerfunctionaris bevestigt dat er zorgen zijn over de veiligheid van de prins en zijn regiment. Harry vertrekt volgens plan in mei of juni voor een half jaar naar Irak.