Kledingcontrole Iraanse vrouwen

Kledingcontrole Iraanse vrouwen Teheran. Een vrouw moet een agent haar papieren laten zien en krijgt een waarschuwing voor haar kledingwijze, gisteren op straat in Teheran. In de aanloop naar het zomerseizoen controleert de Iraanse politie vrouwen streng op het navolgen van islamitische kledingvoorschriften. Bij hoge temperaturen vindt het dragen van bedekkende kledij in het openbaar doorgaans minder navolging. Foto Reuters/Morteza Nikoubazl A policeman checks the documents of a woman as he warns her about the state of her clothing and hair during a crackdown to ensure women adhere to the strict Islamic dress code at an avenue in northwest Tehran April 22, 2007. Iranian police have launched a crackdown on women's dress before the summer season when soaring temperatures typically tempt many to flout the strict Islamic dress code, witnesses and Iranian state media said on Sunday. REUTERS/Morteza Nikoubazl (IRAN) REUTERS