Inter wint in Italië opnieuw de landstitel

Internazionale is voor de vijftiende keer voetbalkampioen van Italië geworden. In Frankrijk won Olympique Lyon de zesde opeenvolgende titel, een record. Celtic verlengde zijn titel in de Schotse competitie.

Inter won gisteren met 2-1 van Siena, dankzij twee doelpunten van Marco Materazzi. Omdat de nummer twee AS Roma met 2-1 van Atalanta Bergamo verloor, is de club uit Milaan met nog vijf speelrondes te gaan al zeker van de vijftiende ‘scudetto’. Inter heeft zestien punten meer dan Roma. Het is pas de derde keer in het Italiaanse voetbal dat een club zo vroeg zeker is van de landstitel. Het is de tweede titel op rij voor Inter. Vorig jaar kreeg het de titel nadat Juventus en AC Milan werden gestraft in het omkoopschandaal.

Ook Lyon en Celtic werden afgelopen weekend kampioen. Voor de Franse ploeg is het de zesde titel op rij, een record in een van de vijf grote competities. Lyon speelde gisteren gelijk tegen Auxerre maar was door het verlies van achtervolger Toulouse al zeker van de titel.

Celtic had wel een zege nodig uit bij Kilmarnock. De club won met 2-1 dankzij een doelpunt in de blessuretijd van Shunsuke Nakamura, nadat Jan Vennegoor of Hesselink zijn team op voorsprong had gebracht. Het is het tweede kampioenschap op rij voor het team van Gordon Strachan.

Elders in Europa is het bijzonder spannend. In Spanje verloor Barcelona met 2-0 van Villarreal, waardoor het Real Madrid en Sevilla weer ziet naderen. Sevilla, dat 4-1 won van Bilbao, heeft een punt minder dan Barcelona. Real Madrid won met 2-1 van Valencia, onder meer dankzij een mooie volley van Ruud van Nistelrooy. Het was zijn zestiende treffer van het seizoen. Real volgt op twee punten van Barcelona, met nog zeven speelrondes op het programma.

Ook in de Engelse Premier League blijft het spannend. Chelsea liet de kans om de kloof met Manchester United te verkleinen liggen. Het kwam gisteren niet verder dan 0-0 uit bij Newcastle, terwijl Manchester United zaterdag 1-1 speelde tegen Middlesbrough. United heeft drie punten meer dan Chelsea, met nog elk vier wedstrijden voor de boeg. Op de voorlaatste speeldag staat Chelsea-Manchester United op het programma. Beide teams ontmoeten elkaar ook in de finale van de FA Cup en bereikten de halve finales van de Champions League. Liverpool is na de 2-0 zege tegen Wigan nu zeker van een plaats in de voorronde van de Champions League. Dirk Kuijt maakte beide treffers.