Hifi op HD

Philips deed het, Bose deed het en nu komt ook Sony over de brug met hifi-apparatuur die muziek van de harddisk speelt. Het Giga Juke HDD Deck heeft een harde schijf van 250 GB ingebouwd, waarop muziek kan worden opgeslagen in perfecte cd-kwaliteit. Je kunt je cd’s rippen als wav’jes (375 uur), als mp3 of als Sony’s eigen Atrac-formaat (tot 11.000 uur). Muziek overpompen vanaf een andere mp3-speler is ook een optie.

Sony rept over een zeer stijf chassis en een exclusieve geluidsdemper. Maar het gaat hier om een zilverkleurig hifi-element dat geen slechte beurt maakt tussen je oude Sony-cassettedeck en -platenspeler, al je muziek digitaal opslaat en toch voldoende kwaliteit biedt om de high-end-liefhebber niet tegen het zere been te schoppen. De Giga Juke is er ook als huiskamerset met luidsprekers en een harddisk van 80 GB.

Marc Hijink

Meer informatie over de Giga Juke-serie op nrc.nl/hebben