Hiertussen zit ‘de beste gamer van Nederland’

Ongeveer driehonderd gamers streden afgelopen weekend in Eindhoven tegen elkaar op het eerste Nederlands Kampioenschap Gaming in Eindhoven.

Zaterdag en zondag konden de deelnemers, overwegend jongens, verschillende games spelen op pc, Xbox 360, de Wii en de Playstation. Per spel konden de gamers de titel ‘Beste gamer van Nederland’ winnen. De nummers 1 kregen een beker van presentator Skate van het TMF-programma Game Kings.

De deelnemers hanteerden speciaal aangemeten fantasienamen. Zo werd op de Playstation 2 ‘H2Kdmo’ de winnaar bij het voetbalspel Pro Evolution Soccer 6, won ‘Quality gaming’ het spel Gears of War: Warzone op de Xbox 360 en ging de prijs bij het pc-spel Warcraft 3: The Frozen Throne naar ‘Opdvlam’.

Op het evenement kwamen zo’n 1.500 bezoekers af. Zij konden kijken naar de gamers, al waren die afgeschermd, zodat de toeschouwers hen niet uit hun concentratie zouden halen. Ook konden de bezoekers zelf een spelletje doen.

De organisatie was zeer tevreden. „Het was absoluut een succes, eigenlijk boven verwachting. Hopelijk kan er volgend jaar een mooi vervolg op komen”, zei Jasper Schoo voorzitter van E-sportbond.nl.

Kijk voor alle winnaars en meer informatie op www.nk-gaming.nl