Frans Bauer, staat vanaf vrijdag 15 keer in Ahoy’

Frans Bauer. Foto Nico Kroon

Wat was de eerste plaat die je zelf kocht?

„Dat was een vinylsingle toen ik een jaar of acht was: Ik verscheurde je foto van Koos Alberts. Alberts was toen helemaal hot. Hij stond met drie singles tegelijk in de hitparade, en ik heb ze allemaal gekocht: Gister heeft zij me verlaten en Ik slaap vannacht wel op de bank, schat. Ik ben nog altijd een heel grote fan van Koos.

Ben je een verzamelaar?

„Ik ben niet echt een verzamelaar, maar van een paar artiesten heb ik wel alles: Koos Alberts, Elvis, Julio Eglesias, Frank Sinatra. Ik luister vooral naar zangers. Beroemde bands, zoals The Beatles en The Stones, daar heb ik niet zoveel mee.”

Favoriete plaat:

„Bohemian Rhapsody van Queen. Die kende ik van een video, Live at Wembley. Als kind was ik daar erg van onder de indruk: zo veel mensen bij elkaar.”

Beste dansnummer:

„Ik hou van merengue en andere muziekstijlen uit Zuid-Amerika. Daar kun je lekker op dansen.”

Troostplaat:

„Sommige dingen van Celine Dion vind ik prachtig. Maar om nou te zeggen dat ze me troosten… Ik heb ook niet zoveel om te troosten, ik ben een gelukkig mens.”

Wat zouden mensen niet van je verwachten:

„Dat ik Ozzy Osbourne in de kast heb staan.”

Frans Bauer is hersteld van zijn stembandoperatie, waardoor hij in december al zijn concerten moest afzeggen, en treedt vanaf vrijdag vijftien keer op in Ahoy’. De shows zijn uitverkocht.