Festival Afgewezen Film trekt 300 man

AMSTERDAM. Op de eerste editie van het Festival Van De Afgewezen Film in het Amsterdamse Betty Asfaltcomplex zijn zo`n driehonderd mensen afgekomen. Dat liet woordvoerder Lucas Westerbeek gisteren weten. ”Donderdag en vrijdag zaten de zalen bijna vol en zaterdag was uitverkocht.” Op het festival waren tussen 19 en 21 april circa 25 films en tv-producties te zien die zijn afgewezen door omroepen, de filmacademie of festivals.

Initiatiefnemer is programmamaker en cameraman Frans Bromet. Het idee voor het festival is ontstaan uit de ervaring dat het vaak heel moeilijk is om werk vertoond te krijgen. Het platform De Afgewezen Film neemt het op voor de makers van de producties. Geen enkele inzending is afgewezen.

Zo waren onder andere de films 24 uur bedreigd van Frank Vellenga, Cycloop tv van Rogier Frensdorf en de afsluitende film Zap Mama van Bromet te zien. Voor Cycloop tv kreeg Frensdorf enkele aanbiedingen om ze alsnog uit te zenden. Frensdorf interviewt mensen met een klein cameraatje op zijn hoofd, waardoor ze niet afgeschrikt worden door een grote cameraploeg en ze openhartiger met de interviewer praten. (ANP)