Executie in noorden Irak van 23 arbeiders

Bagdad. Met de executie van 23 medewerkers van een textielfabriek in Mosul en zeker twintig doden en tientallen gewonden door bomaanslagen in Bagdad, heeft Irak opnieuw een bloedig weekeinde doorgemaakt. De textielwerkers behoorden tot de Koerdische sekte van de yahidi`s, een afsplitsing van het zoroastrianisme. Zij waren samen met een aantal christelijke collega`s per bus op weg naar hun fabriek, toen gewapende mannen de bus tot stilstand brachten en de christenen dwongen uit te stappen. De yahidi`s werden naar het oosten van Mosul gebracht, tegen een muur gezet en geëxecuteerd. Mogelijk was het een vergeldingsactie. De yahidi`s zouden recentelijk een vrouw uit hun gemeenschap hebben gestenigd die zich had bekeerd tot de islam. Het Koerdische noorden wordt algemeen als het veiligste deel van Irak beschouwd.