‘Der Kaiser’: Bayern moet radicaal anders

Franz Beckenbauer eist radicale veranderingen bij voetbalclub Bayern München. De voorzitter van de Beierse formatie is de matige prestaties van zijn club zat. „Zo kan het niet verder”, schreef ‘der Kaiser’ in zijn column in de veelgelezen tabloid Bild Zeitung. „We moeten helemaal opnieuw beginnen en een nieuw elftal opbouwen.”

Bayern verloor zaterdag met 2-0 van VfB Stuttgart, waardoor de club afhaakt in de titelstrijd. Bovendien heeft de club een wonder nodig om zich nog te plaatsen voor de Champions League. Bayern staat met nog vier speelrondes te gaan vierde in de Bundesliga, met vijf punten minder dan nummer drie Stuttgart. De derde in de rangschikking plaatst zich voor de voorronde van de Champions League.

Bovenaan blijft het spannend in de Bundesliga. Schalke 04 en Werder Bremen wonnen hun wedstrijden. Werder versloeg vrijdag al Aachen (3-1), Schalke volgde zaterdag dat voorbeeld door Energie Cottbus met 2-0 te verslaan. De club uit Gelsenkirchen behoudt daardoor twee punten voorsprong op Bremen, vier speelrondes voor het einde van de competitie. Stuttgart volgt op vier punten van Schalke 04.