5 Cruijff op TV

Johan Cruijff 60 – thema-avond

Ned. 3, 18.00-22.25u

Kon hij verdorie nog goed honkbal spelen ook! Ja, net als je dacht alles te weten over Johan Cruijff, en alles al veelvuldig te hebben gezien, komen de Tros, NPS, VARA en NOS met een avondvullend, vijf uur durend programma. Cruijff wordt woensdag 60, en dat wordt gevierd met ‘nooit eerder geziene’ beelden, van Cruijff als jeugdspeler bij Ajax, van Cruijff als debutant bij Ajax, van Cruijff tijdens zijn periode in de VS, waar hij opnieuw plezier kreeg in het spel, van Cruijff bij het Spaanse Levante, waarvoor hij slechts twee keer scoorde (beide goals zijn voor het eerst te zien!) en dus ook van Cruijff als jonge honkballer, aan de zijde van Leo van Wijk, die later nog topman zou worden bij KLM. De gewone programma’s als Z@PP Sport, De Wereld Draait Door en Holland Sport staan in het teken van de jarige, en tussendoor komt de NOS met drie nieuwe reportages. (DV)