1 uit eten met iens

Mangerie de Jonge Koekop

Lange Mare 60, Leiden Telefoon (071) 514 19 37Keuken open 17.30-21.30u., zo. geslotenGem prijs 3-gangen à la carte 34,00 euroCategorie: Bereikbaar per boot

Dit restaurant wordt gerund door jonge mensen die hun vak verstaan. De hoofdgerechten worden geserveerd onder mooie dekschalen en kunnen bestaan uit bijvoorbeeld een perfect gebraden speenvarken of asperges met een stukje heerlijk mals kalfsvlees en een lambsrack. Wat decor betreft is de zaak een beetje oubollig met al dat rotan en je zit niet zo gezellig op de overloop.

goed | Intiem restaurantje met mooie kaart en prima prijs-kwaliteit-verhouding. De gerechten zijn verzorgd en goed klaargemaakt. Het is allemaal niet enorm spannend of vernieuwend, maar wel van een constante hoge kwaliteit. (08-03-2007 C. van R. te Gouda)

uitstekend | Aardige bediening die alles goed op tijd uitserveerde en rekening hield met individuele wensen. Het eten is van hoge kwaliteit, van de amuse tot en met het dessert. Alleen jammer dat het restaurant geen rookvrije afdeling heeft. (20-12-2006 M. de V. te Middelburg)

Eet en recenseer mee viawww.nrc.nl/iens