VSB-fonds: 3,8 miljoen naar buitenplaatsen

rotterdam, 21 april. Het VSBfonds schenkt 3,8 miljoen euro aan zeven historische buitenplaatsen in Nederland. Het geld wordt beschikbaar gesteld aan de buitenplaatsen Kasteel Horn in Horn, Landgoed Neercanne in Maastricht, Landgoed Twickel in Delden, Landgoed Eikenrode in Loosdrecht, Kasteel Geldrop in Geldrop, Landgoed Cannenburch in Vaassen en Landgoed Zuylestein in Leersum. Het fonds keert per project bedragen uit tussen de 30.000 en 1,3 miljoen euro. In 2006 besloot het VSB-fonds meer ondersteuning te geven aan restauratieplannen voor groenmonumenten. Bij toekenning wordt rekening gehouden met de noodzaak van restauratie, de cultuurhistorische waarde, de natuurwaarden van de buitenplaats en of de buitenplaats functioneert als natuurgebied voor omwonenden.