Televisie Overige films

Kirikou et la sorcière / Kirikou en de heks (Michel Ocelot, 1998, België/Frankrijk/Luxemburg). Met een Cinekid Award bekroonde animatiefilm waarin een jonge Afrikaanse held zijn dorp bevrijdt van een wrede heks. Muziek van Youssou N'Dour. België 1, 14.05-15.20u.

Un poliziotto superpiù / Super Snooper (Sergio Corbucci, 1980, Italië). Actieklucht met Terence Hill als een paranormaal begaafde politieagent in Miami. Met Ernest Borgnine. Tien, 16.55-18.55u.

Big Fat Liar (Shawn Levy, 2002, VS). Tienerkomedie met Frankie Muniz (van Malcolm in the Middle) als jochie wiens opstel is ontvreemd door een gemene Hollywoodproducent en tot ‘blockbuster’ is verwerkt. Hij gaat verhaal halen. Veronica, 18.50-20.30u.

U.S. Marshals (Stuart Baird, 1998, VS). In als The Fugitive II geafficheerde, mechanische actiefilm herneemt Tommy Lee Jones zijn rol van jager, dit keer nog iets duisterder en gekwelder. Zijn prooi is nu de van moord verdachte Wesley Snipes. Veronica, 20.30-22.55u.

Khartoum (Basil Dearden, 1966, Engeland). Middelmatige, historische spektakelfilm over de strijd om Khartoum rond 1884. Charlton Heston is de Britse generaal Charles Gordon, Laurence Olivier speelt de leider van de mahdistenopstand die Gordon fataal zou worden. Arte, 20.35-22.45u.

Equilibrium (Kurt Wimmer, 2002, VS). Futuristische actiefilm speelt in een rijk waarin gevoelens zijn verboden, omdat die de Derde Wereldoorlog hebben veroorzaakt. Met Christian Bale en Emily Watson als ‘gevoelsovertreders’. Veronica, 22.55-0.55u.

The Breakfast Club (John Hughes, 1985, VS). Plezierig serieuze teenagerfilm strandt laatste half uur in vet moralisme. Vijf uiteenlopende, voor straf in de schoolbiblioteek opgesloten tieners groeien huns ondanks naar elkaar toe. Uitnemend spel van o.m. Emilio Estevez en Molly Ringwald. BBC1, 0.25-2.00u.

One Flew over the Cuckoo's Nest (Milos Forman, 1975, VS). Onweerstaanbare succesverfilming van roman van Ken Kesey. Simulant Jack Nicholson activeert medepatiënten tot verzet tegen repressie in psychiatrische inrichting. Oscars voor film, regie, scenario, Nicholson en akelige hoofdzuster Louise Fletcher. ARD, 1.05-3.10u., nagesynchroniseerd.

The Snapper (Stephen Frears, 1993, Engeland). Verfilming van Roddy Doyle’s gelijknamige boek speelt zich af in het noorden van Dublin. Twintigjarige dochter van de Curley’s weigert de naam van de vader van haar ongeboren vrucht te onthullen. Een verheffend, maar nooit stichtelijk portret van een chaotisch huishouden, waar bloemrijke taal gebezigd wordt en de Guinness rijkelijk vloeit. Maandag, Arte, 14.55-16.30u., nagesynchroniseerd.