Televisie Film van de dag

Scène uit The Snows of Kilimanjaro met o.a. Ava Gardner en Gregory Peck (midden) The Snows of Kilimanjaro 1952 Henry King Gregory Peck Ava Gardner PHOTOS12

The Snows of Kilimanjaro. Deze verfilming van een kort verhaal dat Ernst Hemingway precies tachtig jaar geleden schreef, wordt verteld in een serie flashbacks als de schrijver op safari in Afrika ernstig ziek op zijn sterfbed ligt en soms nostalgisch, soms stoer de balans opmaakt van zijn levens en liefdes. Over zijn verwonding in de Eerste Wereldoorlog, over zijn tijd in Parijs, toen hij in de jaren twintig deel uitmaakte van de groep kunstenaars die bekend staat als ‘The Lost Generation’, en over zijn avonturen in Spanje, waar hij zijn levenslange passie voor het stierenvechten opdoet. Hij verwoordt zijn filosofie over het schrijfproces als volgt: „Real writing is like a hunt... a life-long safari; and the prey is truth”. Hemingway wordt gespeeld door Gregory Peck, zijn vrouwen door Ava Gardner, Susan Hayward en de Duitse zangeres Hildegard Knef.(Henry King, 1952, VS), België 1, 14.00-16.00u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg