Snelle groei Indiase ICT

De lonen stijgen snel, het tekort aan personeel wordt een probleem, maar toch blijven de winsten van Indiase outsourcingsbedrijven stevig toenemen. De nettowinst van Wipro, de nummer drie onder de Indiase ICT-bedrijven, steeg in het vierde kwartaal met 44 procent.

Dat maakte Wipro gisteren bekend. Over het boekjaar dat eind maart afliep, boekte Wipro een winststijging met 44 procent naar 29,17 miljard roepies (498 miljoen euro). De omzet van het bedrijf dat veel ICT-diensten verleent aan westerse klanten (waaronder Nokia en General Motors) steeg met 42 procent naar 2,6 miljard euro.

Eerder maakten ook de grotere Indiase concurrenten Tata Consultancy en Infosys winststijgingen van respectievelijk 47 en 70 procent bekend. Analisten zijn verbaasd, omdat zij dachten dat de hogere lonen voor ICT-ers en het sterker worden van de Indiase munt zouden zorgen voor een lagere winstgroei. De Indiase bedrijven concurreren met westerse als IBM, Accenture en Cap Gemini, die ook grote vestigingen in India hebben.

India: pagina 24