Silence Is Sexy: Everything You Should Know

Silence Is Sexy: Everything You Should Know

Silence Is Sexy: Everything You Should Know (My First Sonny Weissmuller Recordings / Konkurrent)

‘Galmpop’ is misschien geen officiële genrenaam, maar wel een handige kapstok om veel moois aan op te hangen. Van Joy Division tot The Editors zijn het vooral Britse bands die er stevig op los galmen. Silence Is Sexy uit Den Bosch past in die traditie. Het is hun kracht dat ze een lekker bombastisch en zelfverzekerd geluid produceren, goed voor de Grote Prijs van Nederland in 2005. Hun zwakte is dat ze overal op lijken, vooral op bands als Coldplay die onder hun stevige geluidsmuur zangers herbergen die hun kwetsbare kant durven tonen.

Zanger/gitarist Hendrik Jan de Wolff van Silence Is Sexy is zo’n gevoelige jongen, die op het debuutalbum Everything You Should Know kan zalven en kwelen als de besten. „Don’t leave me outside” smeekt hij in ‘Hurt’, een nummer dat bijna verzuipt in overdonderende galm en rondkringelende priegelgitaartjes.

Je moet er van houden, deze symfonische bombast met een Brits imitatierandje, maar goed gedaan is het zeker.

JAN VOLLAARD